Velká Kraš - Javorník B 3:3 (0:2)

01.05.2012 10:16

Jiskra vydřela alespoň bod

Drama do poslední minuty. Dynamo v poločase jasně vedlo, ale domácí svou bojovností zvrátili vývoj zápasu a dosáhli na remízu.

Jiskra, která v posledních dvou kolech podlehla Staré Červené Vodě a České Vsi, toužila opět bodovat a navázat tak na úspěšný vstup do soutěže. Ale Javorník má na jaře dobrou formu a v minulém kole porazil i Jeseník. I ve Velké Kraši dlouho potvrzoval roli favorita a působil fotbalovějším dojmem než domácí. Ale hráči Jiskry tradiční bojovností vyrovnávali technické nedostatky a vytvářeli si i šance, které však trestuhodně zahazovali nebo domácí střelce vychytal výborný Malínek. S brankářem Javorníku hrála i branková konstrukce a dvakrát ho v průběhu zápasu zachránila. V 1. půli tak branky střílel jen Javorník. Nejprve zamířil přesně Pappert a do dvoubrankového vedení posal Dynamo Lukáš Holomek - 0:2. V úvodu 2. poločasu se domácí vrátili do hry. Centr Šuláka poslal do sítě M. Ondrušík - 1:2. Hosté ale znovu odskočili o dvě branky, když se opět trefil Holomek - 1:3. Za tohoto stavu došlo ke spornému momentu. Javornický Horváth utekl po křídle a nastřeli Palečka. Odražený míč se však dostal k Holomkovi a ten jej pohotově poslal do sítě. Hosté se radovali, ale jen dokud nezjistili, že postraní rozhodčí Glac odmával ofsajd. Místo 1:4 tak bylo po chvilce 2:3 - Šulák zahrál přímý kop a míč po zmatcích v obraně Dynama skončil v síti. Velká Kraš vsadila na riziko, hrálal jen na tři obránce a za vydatného diváckého povzbuzování se hnala za vyrovnáním. Otevřené obrany mohl Javorník využít k rozhodnutí, ale Horváth pohrdl nádhernými pasy od Papperta a tak se domácí přece jen dočkali. Po faulu na Šuláka kopali domácí pokutový kop a šanci k dělbě bodů využili - 3:3. Jiskra tak získala cenný bod a při porážce Velkých Kunětic se vzdálila svěmu rivalovi u dna tabulky.

Sestava: Paleček - Vybíral, Šulák, Janošťák, M. Ondrušík - Hendrych, Ryba, J. Ondrušík, M. Tirala - P. Roubalík, M. Roubalík; střídali Randus a M. Tirala