Velké Kunětice - Velká Kraš 2:0 (0:0)

22.06.2012 19:14

Odčinili ostudu z Jeseníku

Po rekordní prohře Sokol v závěru zápasu udolal Jiskru. Duelu tradičních soupeřů přihlíželo nebývale diváků, jako by šlo o Mistrovství Evropy.

I souboj trpaslíků může být derby. A vzájemné zápasy Sokola Velké Kunětice s Jiskrou Velké Kraš měly vždy mimořádnou atmosféru bez ohledu na to, že se oba celky potácely někde na chvostu tabulky. Letos mají sice od prvních kol Černého Petra předplacené Skorošice, ale Kunětice na jaře také tápou a tak jim Velká Kraš v tabulce utekla. Domácí navíc v minulém kole inkasovali od Jeseníku, který měl písmeno B v názvu zřejmě jen omylem (pročpak si asi čtenáři JT nemohli přečíst sestavu rezervy jesenického celku, aby viděli, kdo že to na B tým nastoupil?), potupných 21 branek. Naopak Jiskra udolala Lipovou a poskočila na 12. příčku OP. Sokol si tak v sobotu potřeboval napravit reputaci, zatímco hosté i přes absenci Šuláka, Vávry a Janošťáka snili o dalším bodovém zisku. Typické klání okresního přeboru sledovalo pomalu víc diváků než kolik jich v poslední době chodí v Mikulovicích na divizi. A byli slyšet, protože se fandilo jak na EURU! Úporná bitva o střed pole s minimem šancí dávala tušit, že kdo dá gól, ten vyhraje. Více střel na branku měli v prvním poločase hosté, ale Glombíček nastřelil břevno. Ve druhém poločase Kunětice vystupňovaly tlak a po hodině hry přišla série rohů a nebezpečná hlavička Kozyry. Před brankou Jiskry přituhovalo a v 68. minutě domácí příznivci poprvé jásali - Kachtík vypálil a těsně před brankářem změnil směr střely šikovnou tečí Jaroslav Heřmánek - 1:0. Hosté mohli po pěti minutách vyrovnat, když Jiří Heřmánek namazal Vysloužilovi, ale ten před prázdou brankou tak dlouho váhal, až bylo pozdě. Jiskra pohrdla možností získat alespoň bod a v 80. minutě inkasovala podruhé, když obraně hostí unikl Glombíček a definitivně rozhodl o tom, že body zůstanou doma - 2:0.

Sestava: Vybíral - Ruman, Jánoš, M.Ondrušík, Randus - R. Tirala, M.Tirala, Ryba, Hendrych - Roubalík, Glombíček; střídali Vysloužil a Paleček