Velká Kraš - Stará Červená Voda 3:0 (2:0)

05.11.2014 20:37

SOKOL SESTŘELEN!

Jiskra postrachem favoritů. Domácí mají fazónu a stoupají tabulkou. Hosté odpadli z boje o podzimního mistra. Duo L + L kouzla zbavené.

Vánoce už letos ve Velké Kraši byly, když fotbalisté Jiskry deklasovali Javorník B 7 : 1. Po 14 dnech se opět slavilo a fanoušci domácích byli zase u vytržení. Tradiční outsider soutěže povstal jako Fénix z popela a drtí jednoho soupeře za druhým. Hledáte nejlepší celek posledních tří kol - nejsou to ani Zlaté Hory, ani Černá Voda, ani Lipová-lázně, ale Bělá a světe drž se - Velká Kraš! Po demolici Javorníku vyučili hráči Jiskry fotbalové profesory z Písečné na jejich vlastním trávníku a v sobotu pokořili tradičního rivala ze Staré Červené Vody, který ještě loni hrál krajskou soutěž. Poslední vzájemný zápas ve Velké Kraši v roce 2012 byl přitom plný emocí a řešit ho musela až okresní disciplinárka. Tentokrát utkání řídil perfektní sudí Šťastný, který stanovil jasná pravidla, a k žádným excesům nedošlo. Jiskra nastoupila v ofenzivním rozestavení 4:3:3 a podle toho skutečně hrála. Od prvních minut měla převahu. Její hráči byli všude o krok dříve a Sokol se nestačil divit. Jeho obávané útočné duo Lapčík - Lučan si v úvodní pětačtyřicetiminutovce ani nekoplo a útok za útokem se valil na branku Sokola. Napoprvé ještě pálil Hendrych těsně vedle, ale v 21. minutě už tribuny vybuchly. Chyby Distlera využil Ondrušík k uličce na Tiralu a ten v přímém souboji se Žákem nezaváhal - 1:0. Domácí dostali křídla, zatímco Sokol se jen těžce probíral ze šoku. Po pár minutách inkasovali hosté další direkt. Unik Roubalíka po křídle skončil přihrávkou na volného Hendrycha, který vypálil přesně k tyči - 2 :0. V kabině Sokola se o přestávce děly věci a hosté si ve druhé půli dobře uvědomovali, že hrozí velká ostuda. Začali hrát na tři útočníky a převzali iniciativu. Ale domácí pružně změnili rozestavení, obranu skvěle dirigoval Šulák a celé mužstvo doslova jezdilo po zadku. Tlak Sokola se rozplýval do ztracena a minuty neúprosně běžely. Pokud už něco na branku prošlo, lapil to skvělý Ryba, který chytal, jako by byl mezi tyčemi odjakživa. Když v 86.minutě Ondrušík zavěsil pod víko, bylo hotovo - 3:0. Senzace kola byla na světě a Jiskra zřejmě definitivně vyřadila Sokol z boje o podzimního mistra! Trenér domácích Daniel zářil po zápase jako sluníčko: „Chtěl bych pochválit všechny hráče za disciplínu a vynikající přístup k fotbalu.“ Velká Kraš totiž letos nesbírá obvyklé červené karty, ale skalpy soupeřů. „Prohráli jsme zaslouzeně,“ nebylo naopak příliš do řeči jeho kolegovi na lavičce Sokola Jiřímu Burďákovi.

Sestava: Ryba - Ruman M., Šulák, Janoš, Vávra - Roubalík P., Ondrušík J. ml., Tirala M., - Hendrych, Tirala R., Šimoník; střídali Trusík a Ondrušík J. st.