Mikulovice B - Velká Kraš 1:5 (0:2)

05.07.2012 19:23

Nová doba Jiskry!

Kdo by ještě před nedávnem řekl, že je něco takového možné? Jiskra v Mikulovicích koncertovala a vyhrála naprosto zaslouženě.

Senzace kola, řeklo by se, ale letos to už neplatí. Mikulovice zůstávají hodně dlužny své pověsti a jejich mladý kádr podává nevyrovnané výkony. Přesto byly před zápasem jasným favoritem a měly se s diváky v posledním zápase ročníku rozloučit vítězstvím. Jiskra si ovšem na jaře dělá zářezy na pažbě - nedávný otloukánek okresního přeboru porazil už Jeseník B i Černou Vodu a o bod obral Bělou i Supíkovice. Inu časy se mění! Nedělní odpoledne v děsném vedru k fotbalu příliš vhodné nebylo, navíc po večeru plném radosti z postupu našich fotbalistů na ME. Ale hráči neměli na výběr. Patnáct minut měli domácí zápas pod svou kontrolou, ale pak vyrobili penaltu a Šulák poslal hosty do vedení - 0:1. Jiskře narostla křídla a zápas byl najednou vyrovnaný. Domácí znervózněli a nebyli si schopní kloudně přihrát. Roubalík trefil břevno mikulovické branky a další šok přišel krátce před přestávkou. Trusík utekl po křídle, a když už se dostal až k čáře, vyslal do pokutového území centrovaný míč. Ten k překvapení všech přeletěl vybíhajícího Klímu a skončil v síti - 0:2. Mikulovice začaly druhou půli náporem, ale do otevřené obrany pronikl M. Roubalík a bylo to už 0:3. Jiskřičku nadějě pro domácí vykřesal Prudil, který brejk po levém křídle zakončil přesnou křižnou střelou - 1:3. Domácí pak reklamovali penaltu, kterou rozhodčí Jelen i odpískal, ale jeho kolega na čáře mu ukázal, že k faulu došlo před pokutovým územím. Na druhé straně vzali urostlí mikulovičtí beci do presu P. Roubalíka a padesátikilový štírek Velké Kraše šel k zemi. Zpoza branky to na faul nevypadalo, ale sudí ze své strany viděl držení za dres a odpískal přímý kop. Míč si postavil Ryba a poslal ho tam, kde měl stát Klíma - 1:4. Gólman Mikulovic zaváhal v podobné situaci i o pět minut později, když přes zeď vypálil Martin Tirala 1:5. To už domácí dohrávali jen o deseti, protože Mrlina neudržel nervy na uzdě a po druhé ŽK musel pod sprchy.

Sestava: Vybíral - Ruman, Šulák, M. Ondrušík, Randus - Hendrych, Ryba, M. Tirala, R. Tirala - P. Roubalík, M. Roubalík; střídali Trusík a Daniel