Jiskra doma na jaře neprohrála!

29.06.2016 10:49
Fotbal ve Velké Kraši už není jen nakopávaná. Diváci odcházeli spokojeni. Smutná derniéra javornického béčka.

        Ne všechny kluby v okresním fotbale bojují o čelo tabulky. Pro některé je úspěchem, když se vydrápou ze suterénu tabulky. Takovým oddílem byla letos Velká Kraš, která po dlouhé roky patřila spolu se Skorošicemi mezi otloukánky okresního přeboru.

        Letošních 27 bodů a 10. příčka je tak v posledních letech maximem týmu, který má navíc velkou perspektivu a v dalších sezónách se může posunout ještě výše. "Máme spoustu mladých hráčů," libuje si trenér Daniel a pokračuje: "Naš fotbal už není jen hra na náhodu a nakopávání míčů na polovinu soupeře. Hodně nám pomohlo, že jsme letos na jaře doma neproháli."

        A nešlo jen o výhodný los. Stejně jako Javorník dostala "naloženo" i Černá Voda a jen o branku méně si odvezly Supíkovice. Jiskra přitom v sobotu prohrávala gólem z ofsajdu, který sportovně uznali i hosté. Domácí v úvodu zápasu zahodili tři šance a pykali. Ale ještě do poločasu Šulák z penalty po faulu na Rumana vyrovnal.

        Druhá půle už byla ve znamení domácích. Misky vah na jejich stranu rychle převážil Hendrych a pak se ve skrumáži před brankou Javorníku nejlépe orientoval Šulák. O generaci mladší Hendrych pak uzavřel sezónu pohádkovou střelou z 30 metrů, kterou vymetl šibenici javornické branky, a stanovil konečný výsledek na 4:1 pro Jiskru.

        "Domácí vyhráli zaslouženě, byli rychlejší u míče a jejich agresivní styl nám nesedí," sportovně přiznal porážku trenér Javorníku Jiří Kozub. Pro B tým Dynama šlo zároveň o poslední utkání. "Naše rezerva minimálně na nějaký čas končí a příští rok v okresním přeboru rozhodně hrát nebude," dodal Jiří Kozub.